Timberland 6 In Premium Cameo Rose
Art 1023 Heathrow Grey

Forebygging og behandling av underernæring

Crocs Classic Slipper Nautical Navy/Oatmeal

ujbfPFrvyd

Crocs Classic Slipper Nautical Navy/Oatmeal

Crocs Classic Slipper Nautical Navy/Oatmeal
Produktbeskrivelse Crocs Merke: Crocs Tittel: Herre Dame Type: Sandals Farg: Blå Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Syntet Artikelnummer: 56284-01 Crocs Classic Slipper Nautical Navy/Oatmeal Crocs Classic Slipper Nautical Navy/Oatmeal

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Sixtyseven Alexis 77226 Cribel Navy
Reebok Classic MUTED Babysko sandstone/white
Fred Perry Sko B7222 Leather White/White
Henri Lloyd Nevada Lace WHT/NAV
YOURTURN Jumper dark blue
Short Stories Pyjamasskjorte grey
Ecco 282013 Bella Cognac
Jordan JORDAN JUMPMAN SNAPBACK Cap black
Caprice Agy Stone Suede
Panserkjede gul
New Look Wide Fit WIDE FIT KACE Ballerina black
Sixtyseven Engla 77709 Milda Hazel
Rieker 5955742 Dunst
adidas Originals Sko EQT Bask ADV W Ftwr White/Ftwr White/Ash Blue
Sixtyseven Emilia 77637 Milda Sand/Velsix Sand
VON FLOERKE Bow tie red