Rieker 6429400 Black - helpicantstopeating.com
Nike Sportswear COURT BOROUGH Joggesko black
Fitflop SportyPop Sneaker Black

Forebygging og behandling av underernæring

Rieker 6429400 Black

hJL8YzEvi2

Rieker 64294-00 Black

Rieker 64294-00 Black
Produktbeskrivelse Rieker Detaljer: Spenne Merke: Rieker Tittel: Dame Type: Sandals Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Gummisåle Artikelnummer: 53954-00 Rieker 64294-00 Black Rieker 64294-00 Black

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


EvenOdd Ryggsekk black
Graninge 5612905 Brown Brown
Diadora S Pro WI5 III AG
adidas Sport Performance F10 TRX AG
Keds Champion Core Canvas Navy
Donna Girl 6310449 Black
Paez Troya Pink Hera
Meister Anker Dameur tofarget
adidas Sport Performance Galaxy Trail W Core Black/Icey Blue F17/Icey
Skechers Flex Appeal 20 Blu
Dorothy Perkins MICHA Ankelboots brown
Sköna Marie Joline Black
Dr Martens 1460 Mono White
Skechers Flex Appeal 20 Bkw
Birkenstock Mayari Regular BirkoFlor Black

Vagabond 4125180 Kasai dk Blue
Henri Lloyd Arkansa Denim Nubuk
Lola Ramona Elsie BlackCremeCurry