Park West 421890 Black Black
adidas Performance Sports shorts black/white

Forebygging og behandling av underernæring

Crocs Jaunt Shorty Boot W Navy

AMjjWUFrZD

Crocs Jaunt Shorty Boot W Navy

Crocs Jaunt Shorty Boot W Navy
Produktbeskrivelse Crocs Detaljer: Spenne Merke: Crocs Tittel: Dame Bruksområde: Gummistøvel Vanntett Type: Highboots Farg: Blå Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Syntet Hælhøyde: 3 cm Skafthøyde : 16 cm Skaftvidde: 36 cm Artikelnummer: 46752-01 Crocs Jaunt Shorty Boot W Navy Crocs Jaunt Shorty Boot W Navy

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Rieker 6429400 Black
Nike W Air Max 1 Ultra Essentials White/Wlf GryPr PltnmMtllc S
GStar Raw Futura Outland Black Lthr w Textile
Williot Royal 108
Sixtyseven Estelle 77656 Oleato Black
Henri Lloyd Canterbury Slip Navy
Boutique Moschino Aline skjørt pink
Skechers Ez Flex 3 Nvy
Tiger of Sweden HENLY Høye hæler black
adidas Sport Performance Supernova Sequence 7 M Infrared/Running White/Black
Skechers On The Go 600 Nvgy
Park West 277778 Black Black
El Naturalista Angkor N915 Kaki Kaki
Selected Homme SHDSEASON Poloskjorter navy blazer
Puma Archive Light Lo

Tretorn Redo Vinter Black
Nike Wmns Flex Experience Rn 4 Prem Pnk Fl/Snst GlwFchs FlshWhit
Emma 4959468 Dark Brown