Superga 2750Cotu Classic Taupe
Polecat 4350309 Memory Foam Insock White

Forebygging og behandling av underernæring

Fly London Bobi Mousse Black

qcfnTuREpq

Fly London Bobi Mousse Black

Fly London Bobi Mousse Black
Produktbeskrivelse Fly London Merke: Fly London Tittel: Dame Type: Heels Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Hælhøyde: 4 cm Skafthøyde : 7 cm Artikelnummer: 58738-00 Fly London Bobi Mousse Black Fly London Bobi Mousse Black

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Pantofola d`Oro MAGLIA ZIP Treningsjakke grigio
Nike Sportswear AIR HUARACHE RUN ULTRA Joggesko navy/white
Jack Jones JPRIBE Jumper cool grey melange
YOURTURN Topper black
Ted Baker Håndveske black
Clarks Finer Sun
Noisy May NMTANK Bikinitop calypso coral
Tiger of Sweden ALDWIN 01 Dark Chokolate
Art Bristol All Carmin
adidas Originals Stan Smith Bold W Ftwr White/Ftwr White/Green
MAXCo CACAO Kåpe / Frakk pink
Soft Comfort Kean 06 Black
Converse Jack Purcell LTTOx
Polo Ralph Lauren ALLEN WASH Bukser taupe
Glamorous Jumpsuit black cream
Pieces PCJACKLINE CROSS Skulderveske ponderosa pine