Butterfly Twists Penelope Pewter Scale - helpicantstopeating.com
Johnny Bulls High Zip Back Black Shiny Gold
GAP GIRLS ITEMSEMOJI Dongerijakke denim

Forebygging og behandling av underernæring

Butterfly Twists Penelope Pewter Scale

ImqVRS8hus

Butterfly Twists Penelope Pewter Scale

Butterfly Twists Penelope Pewter Scale
Produktbeskrivelse Butterfly Twists Merke: Butterfly Twists Tittel: Dame Type: Flats Farg: Blå Grå Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Gummisåle Artikelnummer: 60016-94 Butterfly Twists Penelope Pewter Scale Butterfly Twists Penelope Pewter Scale

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


bbelt Belte schwarz
Diesel SPALMST SWEATSHIRT Hoodie rot
Ten Points New Toulouse 233001 Black
adidas Originals Campus Ash Green S18/Ftwr White
adidas Originals N5923 Collegiate Navy/Ftwr Wht/Black
Fly London Shap Gore Tex Black
TOM TAILOR 1/1 U NECK Topper langermet vintage indigo blue
Superga Cotu Classic
Rue de Femme MARTINA PANT Treningsbukser black
Vans UA Authentic bay/true white
Vagabond Sarah 411314820 Black
Cavalet 82389704 Black
Vagabond Natalia 390830120 Black
YOURTURN Lett jakke khaki
Dr Martens Clarissa II Black Vegan

Art Rio 293 Moka
Dorothy Perkins Genser grey
Icebreaker SIREN Truser gritstone heather/black