Saucony DXN TRAINER VINTAGE Joggesko burgundy/pink
Rock Spring Razor Navy

Forebygging og behandling av underernæring

El Naturalista Formentera NF13 Tibet

oz8MY5soXY

El Naturalista Formentera NF13 Tibet

El Naturalista Formentera NF13 Tibet
Produktbeskrivelse El Naturalista Detaljer: Borrelås Merke: El Naturalista Tittel: Dame Type: Flats Farg: Rød Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Artikelnummer: 53549-00 El Naturalista Formentera NF13 Tibet El Naturalista Formentera NF13 Tibet

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Shoe The Bear Sneakpeak
Vagabond Alisa 412318020 Black
Camper Micro 22555007 Beige
Merrell Tremblant Pull On Polar WTPF Black
Duffy 7816021 Black
Ørepynt hvit
GAP CLOUDY Treningsjakke charcoal heather
Sanetta 1/2 STRIPED PRINT WILD ONE BABY BOYS Body bleu melange
Superfit BONNY Tøfler türkis
Williot Colorado
Duffy 7351254 Blue
Nike Performance ZOOM PEGASUS 34 Nøytrale løpesko hyper royal/royal pulse/obsidian/royal tint
mintberry Aline skjørt black
Park West 277548C Bordo
Billi Bi 5119 500 Black Suede 500 Black Suede

Tamaris 112213226 440 Nut
adidas Originals La Trainer W Navy/Ftwr White/Green
Reebok Classic MUTED Babysko pale pink/white/shadow