US Polo Assn Mia Black
Cavalet 82306510 Blue

Forebygging og behandling av underernæring

Keen Venice H2 Dress Blues/alg

eneS39e1eh

Keen Venice H2 Dress Blues/alg

Keen Venice H2 Dress Blues/alg
Produktbeskrivelse Keen Detaljer: Skolisser Borrelås Merke: Keen Tittel: Dame Type: Sandals Farg: Grå Blå Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Textil Såle: Gummisåle Artikelnummer: 60011-36 Keen Venice H2 Dress Blues/alg Keen Venice H2 Dress Blues/alg

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


EvenOdd Ankelboots grey
Junarose JRKIMBRAN STRAIGHT Straight leg jeans medium blue denim
UGG Australia Adley Ceramic
Rubber Duck Adult Nylon/Suede Black
GStar Raw Plateau
Vagabond Ava 424344020 Black
Butterfly Twists Chloe Leopard Canvas
Tamaris 112697239 591 Powder
Diesel SFREMONT Genser grau
Yellow Cab Stark
Zalando Essentials Cardigan dark red
Mentor Chelsea Boot Elephant Suede
Lindbergh TUX SLIM FIT Dress navy
Kjede rosa
Øreringer gul

Only Carmakoma ONLCARMITELLA DRESS Jerseykjole night sky
Marc OPolo 13451401720 720 Cognac
Teva Original Universal Floral Purple Wine Floral