Svea Lund 17
Matt Nat UNIFY DWELL Ryggsekk black

Forebygging og behandling av underernæring

UGG Australia Fluff Clog Grey

DGZpjqKkdF

UGG Australia Fluff Clog Grey

UGG Australia Fluff Clog Grey
Produktbeskrivelse UGG Australia Merke: UGG Australia Tittel: Dame Type: Sandals Farg: Brun Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Syntet Artikelnummer: 52735-00 UGG Australia Fluff Clog Grey UGG Australia Fluff Clog Grey

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Dorothy Perkins PASHA Ballerina blue
Caprice 992560027 Britney Black Nappa
Wildflower Sunday Black
Boxfresh SwappD Geo Black
Superfit MERIDA Joggesko water
Tommy Hilfiger DRESS STRIPE Neglisjé purple
Emma 4589908 Black
Polo Ralph Lauren Aimon Black
Sköna Marie Yard Black
Rieker Z958225 25 Mahogany
Your Turn Active Tights jet black
UGG Australia Classic Tall II Grey
adidas Performance DFB Landslagsdrakt eqtgrn/reatea/white
Josephine Co LOTT DRESS Hverdagskjole white
Alpha Industries Bombejakke dark blue

Merrell Siren Wrap Q2 Black
Johnny Bulls Sprinter Black/Shiny Gold Black
Icepeak KEETON Snowboard jacket blue